Bizi ne yoruyor?

Yıllardır insanı en çok insan ilişkilerinin yorduğu söylenir durur. Doğrudur da ancak eksiktir de...

Birilerinin bize takındığı tavır, bir işteki başarısızlığımız, istediğimiz elbiseyi alamayışımız, alsak ta içine giremeyecek oluşumuz :) herkeste olan ama bizde olmayan o en çok istediğimiz şey ( zayıflık , güzellik, zenginlik ,çocuk, eş ,mevkii ) de değil bizi yoran.

İnsanı en çok yoran kendidir, insanı kendi içindeki ikilik yorar. O birinin bize takındığı tavır, biz kendimize " bana neden böyle davranıyor ?" demeye başladığımızda yormaya başlar bizi. Bir soruyla bitmez çünkü bu dialog soruların ardı arkası kesilmez kafamızın içinde... Nedenleri listelemeye başlarız hemen, tonlarca da vardır o nedenlerden... Bulacağızya listeyi uzatırız ki mantıklı bir kaç sebep olsun elimizde :)
O işteki başarısızlığımız yarım saatten fazla etkilemez normalde bizi. Etkilemez çünkü ilk değil son olmayacak en büyük gerçek bu... ama bunu atlarız. Hemen neyi eksik yaptığımıza bakarız. Hiç içindeki doğru yaptıklarımızla oyalanmayız o kadar iyi olsaydı başarısızlık olmazdı diye düşünürüz.

Kurma !

Kendine inanıyorsan; dürüstlüğüne ,samimiyetine, şeffaflığına ,kabiliyetine, niteliğine düşünme gerisini. Olan olur. Her şey sadece sen ders al diye olmaz bazen de başkasının çoktan seçmeli sınavındaki c şıkkı olursun. Onun hayatındaki rolün budur seninle ilgisi yoktur.
O tavır seninle ilgili olsaydı nedenlerini senin düşünüp bulmana gerek kalmazdıki... İnsan hatasını bilir. Sen bunu hak ediyor olsaydın ondan önce bilirdin zaten.
İçimizdeki ikinci çıkıp karşımıza oturup konuşmasa bu iniş çıkışların hiçbiri olmayacak.

Olan oldu.Tavırdı, yaptı, geçti.
O iş olmadı hiçbiri olmayacak demek mi bu? Sen inanıyor musun? Hep aynı sonuç olma ihtimaliyle senin eline geçecek fırsat sayısı bir mi?!
Onda var sende yok mu?
Yoksa yok belki olur belki hiç olmaz n'apalım? Cam açık bak atlayalım mı? Her gün düzenli bir kaç saat bunları düşünmekten kurtuluruz.
Bugün kötü mü uyandın bugün de böyle uyandın canım.
Nasıl düzeleceğim , nasıl pozitif olacağım ve diğer 150 soru da bugünlük kalsın mesela.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2021 KOÇ & YÜKSELEN KOÇ BURÇLARI YILLIK YORUM

OCAK AYI BURÇ YORUMLARI -2021

2021 BALIK & YÜKSELEN BALIK BURÇLARI YILLIK YORUM