Dünyanın en güzel makyajı " Gülümsemek "



Bugün bir yerde okudum; eğer siz de benim gibi ara sıra ( belki de sıklıkla ) suratınızın asıldığını fark ediyor ve buna üzülüyorsanız bunun için bir formül bulmuşlar; her an, birinin bir yerden fotoğrafınızı çekip ne kadar asık suratlı bir insan olduğunuz başlığıyla en çok okunan gazetelerde, en fazla insanın geçtiği caddelerdeki billboardlarda veya televizyondaki bir belgeselde " en itici insanlar " adı altında yayınlatacağını düşünün denmiş. :)

İlk başta çok tehditkar bulmama rağmen uygulanabilecek bir tutum gibi de geldi bana. Neticede hayatınızda o gün bir kayıp yaşamadıysanız , bir felaketten kıl payı kurtulmadıysanız ( ki kurtuluşunuzu anımsayıp gülmek de olası) ne olabilir ki bu kadar asık bir suratla yürüyeceksiniz.

Kadın olarak bütün gün daha güzel nasıl görünebilirim, bugün işimde satış kotama nasıl ulaşabilirim diye endişeyle geçirilmiş her dakika tümüyle kayıp onu bilelim artık. Gülümsemenin hedeflediğiniz bütün satışları getirebileceğinden emin olabilirsiniz. Sadece gülümseyerek yaptığınız sunumun sizi belki de hiç hazırlanmadığınız toplantıdan lider gibi çıkaracağına emin olabilirsiniz.


Erkeklere asık surat yakışmamakla birlikte biraz ciddi tavırları sevdiğimiz doğru ancak kadınlara hiç yakışmıyor. Ne kadar cool bir kadın diyenlere aldanmayın kimse sürekli 32 diş görmek istemediği gibi " soğuk ,serin " anlamı taşıyan coolluğu da sürekli görmek istemeyecektir. Hayatta en kısa etkiyi mesafeli duruş ve soğuk tavır en kalıcı ve hatırlanabilir etkiyi ise sıcak ve belli bir mesafede duranlar alır. Siz gidersiniz etkiniz bir parfüm gibi ayrıldığınız yerde herkeste devam eder. Hatta o herkes dağılır bambaşka yerlere doğru yola çıkar ancak içindeki ılık duyguyu bir sonraki karşılaştığı insanın tutumuna kadar hisseder. O sonraki insan soğuksa " bu ne ağır bir enerji az önce içimdeki sıcaklık nerede " der ve sizi hatırlar ,sıcaksa " bu tatlı hissi nereden tanıyorum " der yine sizi hatırlar. Her şartta akla siz gelirsiniz. Sizce de etkinin süreci çok ciddi boyutta değil mi?

Yüzün *taze ve sade görünsün ama en güzel makyaj gülümsemektir. 


*Nasıl taze görünür yüz? Teninizin renginde hatta bence mümkünse bir ton açık kapatıcınızı tüm yüze, göz çevresine de ( kapağına ve altına ) bir ton daha açığını uygularsanız, yanaklarınıza yine açık renk bir allık kullanır başka da hiç bir şey kullanmazsanız taze görünürsünüz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

2021 KOÇ & YÜKSELEN KOÇ BURÇLARI YILLIK YORUM

2021 BALIK & YÜKSELEN BALIK BURÇLARI YILLIK YORUM

OCAK AYI BURÇ YORUMLARI -2021