İmaj ve Stil


Yeni tanıştığımız insanları ilk 5 saniyede imajımızla etkiler sonraki 30 saniyede de o insanların üzerinde kalıcı bir etki bırakırız. Bıraktığımız etkinin iyi mi kötü mü enteresan mı muhteşem mi olup olmadığı da tavrımızla belirlenir elbette. Ne kadar iyi giyinirsek giyinelim, imajımız ne kadar hoş olursa olsun tavrımızdaki boşluk şık değil şuursuz olduğumuz izlenimi verir mesela :) İmaj geçicidir, vitrindir. İnsanların sizi nasıl algıladığı ve gördüğüdür. Stil ise kalıcı olacaktır yani sizin kendinizi nasıl ifade ettiğiniz kalacaktır akıllarda.

Çocukluğunuza denk gelir mi bilmiyorum ama kağıt bebekleri giydirmeyi çok severdim ben. Bebeklerle olan oyunlarım hep giydirme üzerineydi diye hatırlıyorum. Hiç yuva kurduğumu yedirip içirdiğimi hatırlayamadım :)
En sevdiğim oyunlarımdan biriydi. Uzun zaman alıyor stil sahibi olmak. Stilinin olmadığını düşünenler yanılıyor. Varolan stilini değiştirmek isteyip cesaret edemeyenler de bir stilim yok veya vaktim veya ilgim yok bahanesine çok sığınırlar. Aslında herkes stil sahibi olmak ister. Basic siyah ve beyaz tshirtlerle bile başlanabilir stil yansıtmaya.

Enteresan stilleri itici buluyorsanız henüz gözünüz gelişmemiş demektir. Ha tabii kötü bir stil de olabilir o,zevkinize aykırı da olabilir. Bu ayrı. Ancak tüm bu ayrımları doğru yapabildiğinizde artık bilgi ve gelişmiş bir göze sahipsinizdir. Farklı olan bir şeye kötü değil ' farklı ' diyebildiğinizde.

İlk başlarda genelde kafalar karışıktır ve bu kılık kıyafete yansıyabilir bunu yaşamamanın formülü tek renk tek aksesuar kullanmaktır. Çeşitli renk kombinleri farklılık yaratmak için iyidir ancak uzmanlaşıp göz zevkinin bir gelişmesi lazım önce. Çeşitli sanat dallarında gözün epey vakit geçirmesi gerekir. Resimler, mimari yapılar ,grafikler, doğa, hayvanlar , çiçekler, müzik ve daha bir çok alandan beslenir zevk. Sanat galerilerini gezmek sanal ortamda dahi olsa faydalıdır.

İlk adım, abartılı olacağıma sade olurum adımı olmalı.
Fotoğraftaki gibi basic siyah veya beyaz bir tshirtle taşlı kolyeyi ben yakıştırıyorum misal. Bir çoğu beğenmeyebilir. Taşları abartılı bulabilir. Beğenmemek ayrı kötü bulmamak ayrı. Bu zevkin gelişimiyle ilgili inanın. Ancak bu kombinde hasır çanta veya şapka olmayacağını da biliyorum. Dokular birbirinden çok farklı olmamalı. Metalden veya parıltıdan devam etmem ancak abartmamam da gerektiğini biliyorum. Düz,desensiz dahi olsa fular kullanılmayacağını. Ya ayakkabıda ya çantada bir metal veya taş ancak ikisinde birden olmaması gerektiğini. Birinde varsa diğerinin çok silik durması neredeyse fark edilmemesi gerektiğini de...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

2021 KOÇ & YÜKSELEN KOÇ BURÇLARI YILLIK YORUM

2021 BALIK & YÜKSELEN BALIK BURÇLARI YILLIK YORUM

OCAK AYI BURÇ YORUMLARI -2021