Parkorman da değişiyor!...


İstanbul'da konserlerin ve festivallerin yapıldığı Maslak ve Tarabya arasında yer alan Parkorman değişiyor.
Bu tip yeniliklerin en çok bir organizasyon yokken hiç gidip değerlendirmediğimiz yerlerin kıymete binmesini ve oraya hücum etmemizi sağlamasını seviyorum :)

Şimdi gider kitaplar okuruz, yürüyüşler yaparız otobüsler kaldırırız. Bu yeni değil cografya insanının geniyle alakalı.
Yumurta kapıya dayanmadan; sınava 1 gün kalmadan çalışmaya başlayan kaç kişiyiz? ya da kıymetini bilemediğimiz sevgili yenisiyle giderken geri almak için kırk takla atmayan? :)

Gezi Parkı ve Yıldız Parkı'na göre Parkorman çok daha büyük. İnsanları buraya çekmek amacıyla yapılan bu projeyi ben çok sevdim. Videosunu paylaşıyorum çok kısa bence izleyin. Konuya karşı gelenler çıkacaktır mutlaka ama böyleyken hergün orada değiliz! Binalar dikilmedikten sonra ağaçlar kesilmedikten sonra bizim bunları destekliyor olmamız gerekir. Doğasıyla çok fazla oynanmayacaksa, eksiltilmeyecek artırılacaksa bunun nesi kötü? O çok sevdiğiniz doğal alana kaç defa gidiyorsunuz acaba?
( Sözüm meclisten dışarı; yani bu projeleri kavgaya fırsat bilenler için...)

2013'te Bilgili Holding tarafından kiralanan Parkorman projesi Amerika'lı mimarlık ofisi Studio Dror tarafından oluşturulmuş ve Mart ayında duyurulmuş.
Proje gelenlerin kendi yolculuklarını ve hikayelerini yaşayabilmesini sağlayacak şekilde hazırlanmış. Orman 5 bölgeye ayrılmış; dinlenme alanında salıncaklar ,hamaklar , top havuzu, gezmek isteyenler için yerden yüksek yürüyüş yolları, etrafında toplanılan süs havuzu ve patika yollar...






Yalnız projede yenileme istenebilir. İyi bir şeye hakkını vermek de
eleştirebilmek kadar elzem. Sentez böyle çıkıyor. Gönüller böyle birlik oluyor; fikri hürriyetle. Her sektörde ve alanda.
Biz kullanacağımıza göre bu konuyu yayabildiğimiz kadar yayıp tasarıma haddimiz kadarıyla el atabiliriz diye düşünüyorum. Henüz vakit varken davranalım derim.

Mesela şahsen ben o yükselen yolları sevmedim.
Neden yükseliyoruz bi açıklayın ?:)
Dikilecek direklerle yükselmek topraktan uzaklaşmak istemem şahsen. Toprağa ayak basılacak yerlerin metal aparatlarla
ayrılması kadar da projenin amacına ters ne düşebilirdi başka acaba?
Metalle veya benzeri malzemeyle yapılmış sadece gezinti yolu değil hiç bir şey tercih etmem.

Buna kesinlikle karşıyım.
Onu revize edelim hanımlar , beyler. :)

Sevgiler

Majeste

----
Parkorman Ulaşım
Taksim’den kalkan ve Şişli Levent istikametinden geçen metroya binip Darüşşafaka durağında inip 100 metre yürüyerek Park orman’a ulaşılabiliyor.
Beşiktaş ve Zincirlikuyu metrobüs yönünden Sarıyer’e doğru giden birçok minibüs ve otobüsle Acıbadem Hastane’sinin önündeki durakta inerek yolun karşına geçerek de Parkorman’a ulaşabilirsiniz.
----
Parkorman from Dror on Vimeo.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2021 KOÇ & YÜKSELEN KOÇ BURÇLARI YILLIK YORUM

OCAK AYI BURÇ YORUMLARI -2021

2021 BALIK & YÜKSELEN BALIK BURÇLARI YILLIK YORUM