EKİM AYI BURÇ YORUMLARI


KOÇ & YÜKSELEN KOÇ: Final..


Önemli bir ay..

Sizin burcunuzda gerçekleşecek Koç Dolunayıyla başlayayım; 1.evinizde gerçekleşen dolunayda Kiron da birinci evinizde tetikleniyor. Fiziksel görünümüz, sağlığınız, insanlarla iletişiminizle ilgili final kararları almanızı öngörebiliriz. Kiron hem kanayan yaramız hem de şifacımız olduğu için zaten derinlerde varolan , hep bir ah benim bu ilişkide ne işim var veya bu ortaklıkta ,bu çevrede ne işim var zaten, bunca kalabalıkta yalnız ama iyi çalışan bir beyin gibiyim veya bu görüntüm niye böyle dediğiniz yeri tetikleyip tümden değiştirmenizi sağlayabilir.


Zaten burada 16 Ekim’de güneşin Terazide yapacağı yeniayla yine tam ilişkiler, ortaklıklar alanınızda yeni bir gelişme oluyor. Aslında Chiron tam böyledir. Yaracı şifacı. Bir önceki dolunayda karar almasaydınız bu yeni gelişmeyi farkedecek miydiniz acaba? Ya da kıymetini bilebilecek miydiniz?

Bu sizin hayatınıza evliyseniz yeni bir destekçi ortak, bir arkadaş getirebilir.

Veya eşinizin hayatına böyle kıymetli bir yenilik getirir.

Evli değilseniz bir sevgili getirebilir. İlişkiye başlayabilirsiniz. Hemen olur diyemeyiz 1 ay içinde gelişebilir bunlar..


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; banka heaplarınızda, yanlış ödemelerinizde, yanlış  mailleşmelerinizde, kredi düzenlemelerinizde aksaklıklar çıkarabilir, borçlar krediler gündem yaratabilir, üzerinizde baskı yaratabilir. fakat düzeltilemeyecek şeyler olduğu sanmıyorum.

Siz bu retro sürecinde dışardan gelecek paralar yerine kendi kazançlarınıza ağırlık verirseniz daha kolay atlatırsınız.

Geçmişten ilişkileri de getirebilir malum.

Tavsiye etmem :)


31 Ekimdeki Boğa Dolunayı ise parayla ilgili bir sonuç alabileceğinizi gösteriyor. Satış yapabilirsiniz, kredi bulabilirsiniz, bir şekilde para kazanıyorsunuz. Çok kolay kolay olur mu, olur diyemem ama aniden oluşur ve iyi sonuçlanır.

Ay başındaki dolunaydan daha iyi bir dolunay.

Hak bulmak gibi gelecek size. Ben bu hakkımı ne zor aldım diyebilirsiniz ama alırsınız.


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 6. Evinizdeki Venüs Başağa güzel bir açısı var; iş hayatınız, sağlık, günlük rutinleriniz, çalışma araçlarınız, evcil hayvanlarınızla ilgili bu ev bu konularınıza güzel çok destekleyici etkiler verebilir.


Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle kariyer, hayat idealleriniz, işinizde son aylarda yaşadığınız sıkışıklıklar olduysa disiplinle çalışabilirseniz gayet rahat akacaktır.


BOĞA & YÜKSELEN BOĞA: Ruhsal sıkışmışlık hissi..


Karışık ve biraz yoğun bir ay hepimize yazıyorum..


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 12.evinizde gerçekleşiyor.

Bilinçaltı, ruhsal bir sıkıntı,  psikolojimiz, kontrol edemediğimiz ev, göremediğimiz düşmanlar..


Chiron burada yaralı şifacı olarak geçmişte fayda sağladıysanız fayda zarar verdiyseniz zarar vererek sizi şifalandırmak isteyebilir.


Aslında kariyer hedefinizde veya uzak mesafelerde bir konunuz varsa o hedefinizde, aklınıza hedeflerinizi kolaylaştıracak fikirler geliyor fakat sizinkiyle ortağınız veya çalıştığınız kişilerin hedefi örtüşmediği için sonuçlandırma yerine kaos ortamı oluşuyor olabilir. Bu arkanızdan işler çevriliyor hissi verebilir.

Birileriyle aranız açılıyor sonuçta. 


Sağlık ve günlük rutininiz, işleriniz adına bir tamamlanma görünümü var.

Kendi isteğinizleyse ne ala yeni bir yaşam tarzını ve günlük aktivitelerinizi buna uyarlamak adına iyi olabilir fakat bu hergün düzenli gittiğiniz düzenli işinizse ;iş arkadaşlarınızla tam da anlam veremediğiniz bir çekişme olabilir.


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; eşiniz, sevgiliniz, veya ortağınızla aranızda oluyor. :) 

İşte gecikmeler, engeller, yanlış anlaşılmalar olabilir. Bu süreci iyi geçirmek için senden, karşınızdakinden ilginizi alıp ‘ben’ yani kendinize çevirmenizi öneririm. Çünkü bu süreçte eski konular masaya yatar yine.. Bu eski sevgiliyi de getirebilir. Onları da masada bırakın :)


16 Ekimdeki Terazi Yeniayı’yla ayın başındaki zorlayıcı ruh haliniz geçiyor ve aklıselim hareket edebiliyorsunuz.

1 ay içinde oturur bunlar..


31 Ekimdeki Boğa Dolunayı ise ay içinde kendinizle verdiğiniz uğraşların karşılığını güzel bir şekilde alabilirsiniz. ( tabii eğer odağınızı karşıdan alıp kendinize çevirdiyseniz ).. Buna Kasım’da da değinirim..


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 5. Evinizdeki Venüs Başağa güzel bir açısı var;

Aşk geliyordu bu belli ama Merkür retrosuyla başlanmaz arkadaşlar, Kasımın sonuna sallayalım mümkünse. :)

Burası aynı zamanda çocuklarla da ilgili.

Ebeveynler burada kolaylıklarla karşılaşabilir.

Borsa ve diğer spekülatif konularda şansınız artabilir.

Çocuk bekleyenler için rahat geçirme, isteyenler için destekleyici etki verir.


Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle eğitim, medya, ticaret konularınız gayet güzel ve kalıcı olacak.


İKİZLER & YÜKSELEN İKİZLER: Evimdeki huzur..


Karışık, beklentisi yüksek dili sivri bir ay..


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 11.evinizde gerçekleşiyor.

Sosyal çevre ilişkileriniz, hayata dair hayalleriniz, kariyer kazançlarınız alanı..


Ayın başında, üyesi oldugunuz gruplar varsa, yakın bir ortağınız dostunuzla bir planınız varsa veya sadece sizin hayallerinize dair başka planlarınız varsa bunlar dolunayda engele takılabilir. Bu engel sizin net bir karar almanızı sağlayabilir. Belki yalnız ilerleyeceğim diyeceksiniz.

Belki tam tersi artık yalnız yürümek istemiyorum bir ortak bulacağım ya da evleneceğim diyebilirsiniz.

Burada aslında ay boyu Mars’ın da Retrosuyla sürekli bir çekişme görünüyor.


Kiron’un ( Chiron) tetikleneceği dolunayda; ilişkiler ve özgürlük kavramları sizi kendine halatla çekerken, çevreniz, varsa sevgiliniz veya çocuklarınız hayır bu hayaller ve istekler için o kadar da özgür davranamazsın bizleri de düşünerek hareket etmelisin diyecek. Sizin şifalanması gereken yaranız da hep bu olmadı sizce?


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; hergün yaptığınız rutin işlerinizde unutkanlıklar, ertelenmeler yaşayabilirsiniz.

Çalışanlarla, iş ortamınızdaki aletlerle, iletişim kanallarınızda ( mailleşme, yazışma ) eski konular gündeme gelebilir. ‘Bitmiyordu ‘ diyebilirsiniz ;)

Bu süreci en güzel tatille veya içe dönmenizi saglayacak spiritüel konularla ilgilenerek geçirmenizi tavsiye edebilirim. Çok güzel cevap verir.


16 Ekimdeki Yeniayla birlikte ilişkiler ,aşk ve çocuklar konusunda gelişecek bir yeni başlangıçla beraber karar alacakmışsınız gibi görünüyor.

Bu sizi ayın başındaki Dolunay’ın huzursuzluğundan çıkaracak, sizi daha özgür hissettirecek ama aynı zamanda herkesin gönlünü yapmışcasına da iç huzuru verecek. 1 ay içinde gelişir oturur bu his…


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 4. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; siz burada ailenizle, köklerinizle ayın yorgunluğunu atacaksınız bence. Belki sadece ev ortamında yapacağınız değişiklikler, mal mülk konularında gelecek haberler bile bunu sağlayabilir.


YENGEÇ & YÜKSELEN YENGEÇ: Karışık bir ay, gerçekçi ve yüzleştiren..


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 10.evinizde gerçekleşiyor.

Kariyeriniz, sosyal statünüz, itibarınız, bilinirliliğiniz..


Kiron’un ( Chiron) tetikleneceği dolunayda; kiron yaralı şifacı diye bilinir. Kariyer alanınıza, yükselişinize, statünüze hatta aslında sosyal statü olarak isimlendirildiği için bekar veya evli olma durumunuza sanki ailenizden, köklerinizden bir blokaj yediğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Bir türlü beğendiremediğinizi düşünüyor olabilirsiniz veya herkese yetişemediğinizi.. Özellikle anne kavramında geçmişten gelen sorunlarıyla yeniden yüzleşebilirsiniz.


Aslında genel durumunuza baktığımda günlük düzenli yaptığınız işiniz, çalışma ortamınız ,kazancınız ve çevrenizle kurduğunuz düzgün iletişim diliniz sizi ayrıcalıklı kılıyor. Sevilir yapıyor. Özellikle bu süreçler hiç sakin geçirilebilecek süreçler değilken sizin iletişim yönteminizi ve tavrınızı bence bir çok insan takdir ediyordur.


Tek dış uyaran olarak negatif etkileyen saturn öğretmen tarafından disipline edilmeye çalışılan eş, ortak ilişkiniz ve kökleriniz, anne baba sorumluluklarınız, ev haneniz.

Acaba evinizden daha mı çok destek görmeye ihtiyacınız var? Sanki herşeyi yoluna koyacağım ama sadece bir tek hamlelik bir destek bekliyorum der gibi harita.


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; size keyif veren işleriniz hobileriniz, varsa flörtlerinizi biraz engellenebilir. Yeni başladığınız ilişkiden tam istediğiniz performansı alamayabilirsiniz. Aslında bu süreci dışarda daha çok vakit geçirip ,sosyal çevrenizle aktivitelere akarak geçirirseniz daha kolay geçecektir. Kötünün iyisi yani :D


16 Ekimdeki Yeniayla birlikte eviniz ailenizle ilgili yeni gelişme oraya bir enfes aldırabilir.

Belki taşınacaksınız, belki sorumlulukları paylaşacaksınız. En azından talep edeceksiniz de umarım bulursunuz desteği ;)

1 aya yayılır bu alandaki konular..


31 Ekimdeki Boğa Dolunayı ise yukarıda retro sürecinde dışarda vakit gecirin dediğim yerde sonlanlamalar getirebilir fakat bu o kadar dramatik gelmedi bana.

Belki de arkadaş çevrenizden biriyle arkadaşlıktan sevgililiğe geçersiniz, veya bir iş anlaşması yakalar ortaklığa geçersiniz.. kimbilir. Buna Kasım’da da değinirim..


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 3. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; arkadaşlar, kardeşler, yakın akrabalarla olan iletişimizde aslında keyifli zamanlar geçırebılecegınızı dusundum. Eğitimleriniz de bu süreçte ıyı ılerleyebılır.


Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle gectıgımız aylarda eşin parası veya ortağın parası, bankalar, krediler gibi konularda yaşadığınız sıkıntılar düzelecektir.


ASLAN & YÜKSELEN ASLAN: Bitmedin kaos :)


Mars gerilerken

Merkür gerileyecekken

2 adet dolunay varken ne kadar ferah olursa enerjiler işte..


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 9.evinizde gerçekleşiyor.

Uzak çevreler, yurtdışı bağlantılı konular, eğitimler, yüksek öğrenim, hayat felsefeniz, yakın arkadaşlar, kardeşler ,iletişim diliniz, iletişim tavrınız..

Chiron’un tetikleneceği dolunayda; yaralı şifacı Chiron aslında sizin iletişim halinde oldugunuz insanların beklentilerini karşılamaktan daha heyecanlı hissettiğiniz konulara ( eğitim, öğrenim, seyahat gibi ) eğilemediğinizi tekrar getirip önünüze koyuyor.

Diyorki burayı iyileştireceğim.

Ama önce üzerim sonra severim hissi verebilirim.

Siz de bu yüzleşmeyi yüksek tonda olaylar etrafında yaşarsınız ki çok kararlı olun ve istediğim eğitim hayatıma odaklanacağım, artık bunun için kimlerden/nelerden vazgeçmem gerekiyorsa gececeğim dersiniz.

Beklemem gerekiyorsa bekleyeceğim diyebilirsiniz.


Babayla ilgili iletişim, eşin akrabaları da keza böyle baskı oluşturan cinsten olabilir.

Bu dolunay süreci mahkemesi olan kişiler için de biraz sıkıntılı geçebilir.


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; konforunuz, aileniz, yaşam alanlarınızda yanlış anlaşılmalara, beklentilerin gecikmesine, aletlerin teklemesine sebep olabilir.

Anneyle ilgili istemsiz kırılmalar da mumcun.

Bu süreci en iyi işinize, sorumluluklarınıza yönelerek atlatabilirsiniz. 


16 Ekimdeki Yeniayla birlikte yeni bir girişimiz, projeniz varsa ki bu biraz yurtdışıylaysa biraz engeller yiyebilir. Marstan dolayı. Ne sıkışık bir ay allam..

1 aya yayılacaktır bu konular herneyse.

Nefes aldıramıyorum üzgünüm.. ama ay sonu bir tık iyi :))


31 Ekimdeki Boğa Dolunayı kariyerinizle ilgili, işinizle ilgili bir tamamlanmayı getirir.

Yer değiştirebilirsiniz, çalışma şartlarınız değişebilir, patronlar değişebilir, terfi edebilirsiniz, projeniz tamamlanabilir.

Aslında güzel bir sonuc alma bu ama kolay olacağını söyleyemeyeceğim.

Kasımda yine değinirim..


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 2. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; para beklentiniz varsa bir yerden gelebilir. Kazancınızla ilgili bereketli bir gelişim yaşanır. 


Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle gectiğimiz aylarda çalışma aile düzeniniz, ortamınız, çalışma şartlarınız, sağlığınızla ilgili sıkıntılı süreçler biraz yoluna giriyor.


BAŞAK & YÜKSELEN BAŞAK: Yüzleşme..


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 8.evinizde gerçekleşiyor.

Borçlar, ödemeler, alacak verecek konuları, mal mülk almak satmak, nafaka, psikolojik süreçler…

Chiron’un tetikleneceği dolunayda; uzun zamandır kariyerinizden gelen kazançlarınızla ilgili bir yaranız varsa dolunay bunu yeniden önünüze getirecek konular yaşatabilir.

Aslında kazancınız yok değildir , eşin parası, kredi borç derken para bir yerden geliyordur fakat geldiği gibi gidiyor olabilir.

Geçmişten bugüne edindiğiniz tecrübelerin sizi yeterince maddi anlamda tatmin etmediğiyle yüzleştirmesi şifayı vereceği anlamına gelir gelmesine de sizden neleri sorgulamanızı istiyor olabilir?

Nasıl bir hamle yapmanızı bekliyorki burayı artık iyileştirsin?

Hepinizin hayatında olamadığım için net bir yorum yapmam adil olmaz ama genel olarak söyleyebilirimki; sürekli kendinizi geliştiriyor, öğreniyorsunuz biliyorum ama adım atmaya cesaret edemiyor olabilir misiniz?

Düzenim bozulur diye mi korkuyorsunuz?

Yer değiştirmek neden bu kadar korkutuyor olabilir?


Haritadaki bir görünüm dikkatimi çekti; kuzey aydüğümü  ( yani izlememiz gereken istikamet) kariyer evinizi gösteriyor şu anda fakat sizse tam tersi bilinçaltınızda, flört ettiğiniz kişiye karşı olan flu hayallerinizle kariyerinizi engelliyor olabilir misiniz?

Farkında oldugunuz ama belki kendinize de itiraf edemediğiniz birilerine karşı olan hisleriniz sizi gitmeniz gereken istikametten alıkoyuyor gibi görüyorum.

Bir yerde diretiyor olabilir misiniz?


Bu aynı şekilde hobileriniz veya sanatçı tarafınızla hayalleriniz arasında da gerçekleşiyor olabilir.

Çalıştığınız bir işyeri ve ofis ortamında olmak durumunda değil.

Bir fluluk var ve bunun eşiniz, ortağınız veya flörtünüz üzerinden gerçekleştiğini düşünüyorum, önünüze artık yol değiş taş oldugunu söylemek istiyorum desem umarım haddimi aşmış olmam..


Eşi ameliyat olacak olan varsa, saglık sorunu olan ve herşeyini bu uğurda harcayan yükselen başaklar varsa, şifa dilerim, kolay olmayabilir.

Sonuçta işim öngörü.. böyle olmak zorunda değil atıyor deyip geçebilirsiniz.


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; girişimleriniz, çabaladığınız konularda iletişim cihazların teklemesi, diyaloğunuzda yanlış anlaşılmalar ki bunlar sık görüştüğünüz yakın çevrenizle ilişkilerinizde olabilir. Bu süreci en iyi uzak çevrenizdeki bağlantılarınıza, eğitim, öğrenim, yurtdışı bağlantılı seyahat veya işlerinize daha çok eğilerek geçirebilirsiniz.


16 Ekimdeki Yeniayla birlikte işe girebilirsiniz, yeni bir gelir kapınız oluşabilir, bir şekilde paranız artar ve bu 4 haftaya yayılabilir bu süreç. Ve fakat gökyüzü bunu çok kolay yapmayabilir.

Şunu söyleyebilirim burası ileride işinize yarayacağı için de böyle zor ama kalıcı oluyor.


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 1. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; ne kadar da güzel görünüyor olmalısınız..

Çok cazip görünürsünüz, herkesin gözü kamaşır.. ama estetiğe falan girmeyin gökyüzü hiç ıyı değil. Deger hersey geriliyor.

İştahınızı kabartıyor kilo aldırabilir.


Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle aşk hayatınız, hobileriniz, çocuklarınız ve iletişimle ilgili konularınız da düzeliyor, kafanızda soru işareti kalmayacak ve bu size yetecek olabilir.


TERAZİ & YÜKSELEN TERAZİ: Güneş sizi ne kadar parlatsa da ah bu içinizdeki sıkıntı..


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 7.evinizde gerçekleşiyor.

Her türlü ikili ilişkileriniz, aşk, ortaklık, arkadaşlık ama en çok eş ve ortaklık ve ticari birliktelikler..

Kiron da bu dolunayda tetikleniyor.

Demek ki bu konularda tamam deme zamanı.

Biraz karşımızdaki kişinin canını yakmış olabiliriz.

Karşı taraf da sizin canınızı yakmış olabilir tabi ama şuan değil.

Konu eski. Artık konu karşıya dönmüş.

Kaybediyor olabilir belki ona üzgün veya sinirli..

Son zamanlarda büyük dönüşümler yaşayan bir iş ortamınız, sektör değiştiren teraziler varsa maddi anlamda ağır bedeller ödemiş olabilir.

Aile ,ev , mülk sorunları derken maddi konularda eşiniz /ortağınızla aranız açılmış olabilir.

Maddi konularda karşı tarafın sizin gibi bakmadığını, birlik içinde değil ayrı hareket ettiğine tanık olabilirsiniz. 


Chiron’un (kiron’un) ilişkilerde sizi şifalamayı çalışmasının nedenlerini anlamak için, özellikle imzalı ilişkilerde ( evlilik, ortaklık) kolay ilişkiye giremeyen biriyseniz buna bakın, acaba birilerine bağımlı hareket etmek size göre olmayabilir mi?

Veya doğru altyapılarda mısınız? Daha net yazmam gerekirse denk misiniz?

Terazilerin ilişkilerde çok dengeli oldugunu bildiğimiz için; kendi yarasından çok karşı tarafın yarasıyla uğraşıyor gibi.

Aslında kiron da tam bu misyondadır.

Önce kendını sonra çevresini aynı tema üzerinden şifalar.


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; para konusunda bir kaçak oluşturabilir. Alacaklarınız gecikebilir. Bütcelemede hatalar yapabilirsiniz dikkat edin.


16 Ekimdeki Yeniayla birlikte kendinize görüntünüze kanalize olmuş durumda olacaksınız.

Fiziğinize, nasıl tanındığınıza, kendinize hiç zaman ayırmamış ama artık ayırmak istiyor gibisiniz.

Biraz gökyüzünde fazla gezegenin gerilemesi bunu yavaşlatmak istiyor gibi. Sindire sindire yaparsanız daha memnun kalabilirsiniz.


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 12. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; yaratıcılığınız, sağlığınız, yeteneklerinizi parlatır.

Bir de o bahsettiğim ikili ilişkilerde sizi destekleyebilir.

Arkanızdan işler çevrildiğini hissettiyseniz bunlarda içiniz rahatlayabilir.

Platonik ilişkiler yaşayan varsa içine içine dönmek isteyebilir kendini coşturabilir. :) Umarım karşılıklı dönüşür.


AKREP & YÜKSELEN AKREP: Sağlığınız ve günlük rutinlerinize dikkat etmek en önemlisi


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 6.evinizde gerçekleşiyor.

Sağlığınız, çalışma sisteminiz, çalışma yöntemleriniz, ofisiniz, yakın arkadaşlarınız, işbirliği yaptığınız insanlar, varsa hastane işleriniz..

Kiron da bu dolunayda tetikleniyor.


Çalışma ortamınızda ve ya günlük rutinlerinizle ilgili bir düzenleme getirmeniz gerekebilir. Şimdiye kadar farketmediğiniz ruhsal baskıları bir anda hissetmeye başlayabilirsiniz, biraz köşenize çekilmek isteyebilirsiniz. Düşmanlıkları farkedebilirsiniz ve bunu oldukça kafaya takabilirsiniz. Kiron yaralı şifacıdır , sağlık ve burada önce biraz sıkıntı çıkarıp iyileştirmek isteyebilir. Bu konu iş-sağlık arasında fedakarlıklarınızın ölçüsünü azaltmak istiyor olabilir.

Bu ay sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Baş bölgesinde, böbrek veya belde rahatsızlıklar hissedebilirsiniz.


Ruhsal iç sıkıntılarınız ve flörtünüz veya çocuklarla ilgili ilgilenmeniz gereken konular üzerinde baskı kurabilir. Burada problem oldugunu düşünmüyorum fakat uğraşmanız gerekebilir.

Çocuklarınıza veya sevgilinize oldukça para harcamınız gerekebilir veya eşiniz harcayabilir ve aranızda gerilim olabilir.

Kariyerinizle gayet iyi giderken psikolojiniz ve çalışma şartlarınız pek paralel görünmüyor. 


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; benlik evinizde gerileyeceği için yanlış mailleşmeler, yanlış mali hesaplamalar, aletlerin bozulması, yanlış anlaşılmalar, iletişimde yanlış sözler kullanmak gibi etkileri olabilir.

Bu süreçte kendinizle başbaşa kalmamanız, sosyal çevreyle kafanızı dağıtmaya çalışmanız sizi koruyacaktır. Kafa dağıtmanız lazım yani odaklanmak iyi gelmeyebilir.


16 Ekimdeki Yeniayla birlikte eşinizle ve çocuklarla olan ilişkileriniz düzelebilir, orada işler yoluna girebilir, rahat bir nefes aldırır ama bu iş ve sağlık alanındaki ilişkileriniz değil. Bu konular 3-4 haftaya yayılır.


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 11. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; yeni hedefleriniz oluşabilir ve fırsatlar da beraberinde gelebilir. Aşk hayatınız canlanabilir. Ama bu flörtler duygusal yoğunluktan ziyade mantıga oturtmaya çalışabilir.


Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle yakın çevre ilişkilerinizde, iletişimlerinizde bir süredir sıkıntılar yaşadıysanız artık düz hareketle birlikte rahat akacaktır.


YAY & YÜKSELEN YAY: Benim param, onların parası, benim sevgilim onların sevgilisi… acaba hep bir kıyas mı var içten içe? Burası gölge kalan bir yer mi?


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 5.evinizde gerçekleşiyor.

Flörtler, aşk hayatınız, yaratıcı işler, çocuklar, keyif alınan şeyler, hobiler..

Kiron da bu dolunayda tetikleniyor.

Aşk hayatınızda bir tamamlanma yaşarsınız. 

Varsa bir ilişkiniz sorunlar ilişkiyi bitirebilir.

Sevgiliniz yoksa bir aşkın peşine düşebilirsiniz.

Kiron bir ateş burcunun aşk hayatını tetikliyorsa egosunu sarsacak ilişkiler yaşatmak ister ki iyileştirsin.

Çocuk sahibi olmakla ilgili sorun yaşayanlar varsa buraya bir sonuçlanma gelebilir.

Tedavileriniz varsa sonuçlanabilir.


Kiron ( yaralı şifacı ) etkisindeki dolunay süreci ve aslında takip eden yeniay süreci de para ve değerler evinizdeki zorlu açılar nedeniyle sizi bir takım kıyaslamalara sürüklüyor olabilir gibi geldi bana. Sosyal çevrenizde sizinle aynı altyapıdaki insanlarla kendi kazanç durumunuzu, gördüğünüz değerleri kıyaslayabilirsiniz.


Benim yeteneklerim, onların yetenekleri.

Benim kazancım ,onların kazancı ve ben nerede yanlış yapıyorum sorularıyla kendinizi masaya yatırabilirsiniz.

Benim haritada gördüğüm sizin kazançlarınızın ve kariyerinizin artık açılacağı yönünde fakat burada benliğinizde iz bırakan şeyler sizi engelliyor olabilir.

Bu izleri iş ortağınız, evliyseniz eşiniz, sözleşmeli olan tüm ikili ilişkilerinizden almış zihninize kayıt etmiş olabilirsiniz. Kiron burayı sosyal hayatınızla, dışarda kurduğunuz arkadaşlık ilişkileriyle düzeltebileceğinizi söylüyor.

Önce bu kendinizi başkalarıyla kıyaslamalarınız

Size iyi hissettirmeyebilir ama çözüm de oradan gelecek gibi.


Kiminizi de zihinsel olarak aşk konusunda  böyle düşündürebilir. Belki çok kıyaslamalar yapıyorsunuz. Bana uygun mu değil mi gibi. 

Sosyal çevrenizin değişmesi gerektiğine karar verebilirsiniz. 


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; yanlış anlaşılmalar, doğrular ifade edememek, aletlerin bozulması, çok tanımadığınız kişilerle iletişim hataları yaşayabilirsiniz. Sosyal medyaya dikkat etmelisiniz.

Bu süreci iyi geçirmek için saglıklı yaşam stiline yönelebilirsiniz. Spor yapabilirsiniz size destek olur kasım başına kadar.


16 Ekimdeki Yeniayla birlikte sosyal çevrenizden yeni iş fırsatları gelebilir. İşi olanlar yeni bir ilişkiye başlayabilir. Burada çok kıyaslama ve irdeleme yapmamaya çalışın derim. Bu alandaki gelişmeler 3-4 haftaya yayılabilir.


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 10. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; kariyer konularında çok güzel gelişmeler yaşanabilir.

Farkediliyor olacaksınız. Bence Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle çok güzel paralar kazanabilirsiniz.


OĞLAK & YÜKSELEN OĞLAK: 


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 4.evinizde gerçekleşiyor.

Ev, aile, yuva, köklerimiz, mülk,  taşıtlar, konfor alanlarımız..

Kiron da bu dolunayda tetikleniyor.

Kiron ( Chiron ) yaralı şifacıdır. Kariyerini ve sosyal statüsünü çok önemseyen oğlaklar için aile de bir statü ve başarı göstergesi gibi görülür aslında.

Benliği hep aile, yuva kavramlarıyla sınanıyor gibidir.

Kendini ancak böyle tam olarak ideallerine ulaşmış hissedebilir.

Kariyerindeki yükselişi ailesine daha az zaman ayırmasına neden oluyorsa büyük fedakarlıklar yapmayı seçebilir ama bir taraftan da içi içini yerki işimi kaybedecek mıyım, statümü kaybedecek miyim diye..

Kendine yakından bakabilirse; anneyle geçmişten gelen yeterli duygusal güvenceyi alamamış oğlak kendini hep bu eksikliği tamamlamak üzere fazla fedakarken bulacaktır.

Kariyer - Aile

Aile - Benliğim dörtlüsünde zikzaklar çizen bir hayat gibi imgeliyorum.


Aslında büyük idealleriniz, projeleriniz çok olumlu ilerliyor ama size göre bir tarafı ( aile) heba ediyormuş gibi vicdani bir hesaplaşma yapabilir.

Bunu bertaraf edeceğinizi düşünerek fazla fazla harcama yapabilirsiniz.


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; sosyal çevreniz, arkadaşlıklarınız, yanlış anlaşılmalar, yanlış ifade etmeler, ertelenmeler..

Bu konularda sıkıntı olsa da ilişkiler, flörtler, aşk hayatınız iş hayatınızdan aniden çıkıp gelebilir.

bankada iletişimde oldugunuz biri bile olabilir iş hayatı derken. :)

Çocukları olan varsa onlarla ilgilenerek bu metroyu daha verimli geçirebilir. O alanları destekliyor.


16 Ekimdeki Yeniayla birlikte sürpriz gelişmeler olabilir. Yeni bir sorumluluğunuz olabilir :)

Bu sefer bu kadar istekli olmayabilirsiniz bu yeniliğe.

Bu 3-4 haftaya yayılabilir sonuclanması.


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 9. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; ticaret yapanlar, uzaklarla ilişkisi olanlar, eğitim alanlar, hukuksal konular, medya yayıncılık gibi konulara güzel bir görünüm var. Burası iyi gibi :)


Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle ailedeki sıkıntılar rahatlamaya başlayacaktır, anneyle ilgili bir sorun varsa düzelebilir.


KOVA & YÜKSELEN KOVA: İletişim..


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 3.evinizde gerçekleşiyor.

Girişimler, iletişiminiz, performansınız, eğitimleriniz kardeşler, yakın akrabalar, akrabalar, komşular..

Kiron da bu dolunayda tetikleniyor.

Öncelikle bu görünümde akrabalara, yakın çevresine ne kadar faydalı olmaya çalışsa da bir şanssızlığı oluşabilir. Dolunayda bunu daha açık bir şekilde görmesini sağlayacak bir konu olabilir.

Kova kendi aklını doğru kullanıp kullanmadığıyla ilgili kendini sorgulayabilir ve kararlar alabilir.


Kiron yaralı şifacı misyonu burada en çok iletişim dilinizde sizi şifalandırmak ister.

Bunu da biraz can yakarak yapabilir.

Asıl öğütü karşıdan ziyade kendi kendinin düşmanı olma demesidir. Kendine acımasız olmayan başkasına da olmaz


Kariyeriyle, yurtdışı bağlantılı işleriyle ilgili bir şeyleri eksik yaptığını düşünebilir.

Belki eğitimini almayı düşündüğü bir konuda karar verebilir.

Burası aynı zamanda sosyal medyayı kullanan kovalar için de iletişimde yanlış anlaşılmaları getirebilir. 


Bu arada kironun yerleşimlerden biri olan, kadersel olaylar çerçevesinde fiziksel, ruhsal özürlülüğü olan kardeşi olan kovalar varsa içine sinmeyen bir takım kararlar almaları gerekebilir. Daha uzakta bir yere onu götürmek, uzaktan ilgilenmek ve bunun iç huzursuzluğu içinizi kaplayabilir. Kaderi biz yönetmiyoruz. Elimizden gelenle yetinmek sisteme de biraz güvenmek gerek sevgili kova.


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; kariyeriniz, statünüz, sorumluluklarınız alanında ertelenmeler, yanlış yazışmalar, yanlış anlamalar, iletişim hatalarına neden olabilir. Bu süreci iyi geçirmek için ev, aile, yuva konularınıza yönelmeniz sizi daha rahat tutar. Ailenize yönelin..

Aile konuları, ev değişiklikleri ,düzenlemeleri zaten ay sonundaki boğa dolunayında da etkin olacak. Retroda yaptığınız düzenlemelerin sonucunu alabilirsiniz misal..


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 8. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; para yani. Beklediğiniz paralar varsa alabilirsiniz, ödemelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. 

Dışardan gelen bir destek net olarak görünüyor.


Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle uzak mesafelerle olan konular bir düzene girecektir.


BALIK & YÜKSELEN BALIK: Para, değerler..


2 Ekim Koç Dolunayı sizin 2.evinizde gerçekleşiyor.

Para, kazanç alanlarınız, gelirleriniz, değerleriniz..

Kiron da bu dolunayda tetikleniyor.

Kimileriniz için beklediğiniz paraların geldiğini söyleyebiliriz. 

Kimileriniz için de sosyal çevrenizden, iş çevrenizden destek göremediğiniz için veya alacaklarınızı toplamakta gecikildiği için maddi planlamalar yapsanız bile dış etkilere göre hayatınızı planlamak sizde bir yara haline gelmiş olabilir. En azından siz böyle hissedebilirsiniz. 

Bir taraftan da kariyeriniz çok iyi gidiyor, aslında ciddi bir gelişme veya iyi maaşlı iş bulabilirsiniz çalışmayan varsa, ek kazanç kapıları bulabilirsiniz fakat işte diğer taraftan gelenin gidiyor olması size tam manasıyla bir güven ortamı sağlamıyor diye düşündüğünüzü tahmin ediyorum.

Daha da içselleştiğinde ben herkesi düşünürken kimse beni aynı şekilde düşünmüyor duyguları yükseliyor olabilir.


Belki de artık kendinizi ön plana almanızı, yeni yollar bulmanızı, daha geniş bir çerçeveden bakmanızı sağlamak istiyor olabilir.

Krediler, ek gelirler, nafaka, miras ,eşin parası gibi destekler de beklediğiniz gibi sonuçlanmamış olabilir.

Zor bir ay hepimiz için.. açıkcası bu alanlarda beklenmeyen olaylar da çıkabilir. 

Bu ayki sorunlar Kasım’da geçiyor.


14 Ekimdeki Merkür Retrosu; yanlış anlaşmalar, yanlış hesaplamalar, mailler, ifade bozukluğu, alet bozulmaları gibi etkileri bir eğitime başladıysanız konsantre olamayabilirsiniz. Uzaklarla, yabancılarla iş veya iletişimiz varsa yanlış anlaşılmalar olabilir.

Bu süreci en iyi şekilde geçirmenin yolu çok detaylar, ileriye dönük mükemmel planlar yapmak yerine kısa vadede çözülebilecek gibi konulara kanalize olmaktır. Kolay işler yani..


16 Ekimdeki Yeniayda ise yine aile ve köklerinizi rahatlatacak kazanca ulaşabilirsiniz , bu size kendinizi iyi hissettirebilir fakat eş veya ortağınızla aranızda sıkıntı çıkarabilir.


Bu ayın ortasından itibaren Saturn Pluto ve Jupiter 7. evinizdeki Venüs Başağa ,güzel bir açısı var; eşinizle, sevgilinizle, ortaklarınızla ilişkileriniz çok güzel ilerleyebilir.

Sevgilisi olmayanlar yeni bir ilişkiye girebilir.


Saturn ve Pluton’un düzelmesiyle arkadaşlarınızla iyi vakit geçirebilirsiniz. Burada yüzünüz güler. Onlarla takılın ;)



Haftalık yorumlarda instagram hesabımda görüşürüz ;)


@astropsikoloji.tugba


Sevgiler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2021 KOÇ & YÜKSELEN KOÇ BURÇLARI YILLIK YORUM

2021 BALIK & YÜKSELEN BALIK BURÇLARI YILLIK YORUM

OCAK AYI BURÇ YORUMLARI -2021